Operativna akcija ''Istok''

Uhićen dok je krijumčario pet pakistanskih migranata

Po naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH privremeno je oduzeto putničko motorno vozilo koje je koristila osumnjičena osoba, kao i mobilni telefon i novac stečen izvršenjem kaznenog djela.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2018. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine, u okviru predmeta kodnog naziva ''Istok'', u svojstvu osumnjičenog ispitali jednu osobu koje su policijski službenici Policijske postaje Kakanj lišili slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo ''Krijumčarenje ljudi'' iz članka 189. KZ BiH.

Naime, u okviru koordinirane policijske akcije pojačane kontrole prometa koja se provodi 16. i 17. srpnja 2018. godine, u kojoj sudjeluju sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, navedena osoba je lišena slobode nakon što je zatečena da prevozi pet državljana Pakistana, od kojih su dvojica posjedovali kartone o iskazanoj namjeri za traženje azila, izdane od strane Službe za poslove sa strancima BiH, dok trojica ni na koji način nisu imali reguliran boravak u Bosni i Hercegovini.

Po naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine privremeno je oduzeto putničko motorno vozilo koje je koristila osumnjičena osoba, kao i mobilni telefon i novac stečen izvršenjem kaznenog djela, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close