Pijan pravio incidente

Uhićen kontroverzni pripadnik FUP-a

Inače, kontroverzni Ištvanić je primljen u FUP prošle godine u sumnjivoj natječajnoj proceduri za prijem 25 policijskih službenika u Federalnu upravu policije koja je trajala osam mjeseci.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 12. 2017. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Vlašiću je sinoć došlo do incidenta nakon čega su uhićene dvije osobe, a jedan od njih je kontroverzni pripadnik Federalne uprave policije Željko Ištvanić, saznaje Avaz.ba.

Oni su pijani pokušali ući na jedan događaj koji se organizirao na Vlašiću, no bili su u vidno alkoholiziranom stanju te su zaštitari spriječili njihov ulazak, nakon čega je intervenirala i policija.

Kaznene prijave

No, Ištvanić je tek onda počeo ''divljati''. Njihov ulazak u objekt gdje se organizirao invent spriječila je policija, a prisutan je bio i komandir Dragan Škulj, inače predsjednik Saveza sindikata policije.

Osim što je napravio incident sa zaštitarima, pijani Ištvanić je verbalno vrijeđao Škulja, prilikom čega mu je psovao majku, jer organizira prosvjede.

Podsjetimo, Škulj je na čelu Sindikata koji traži izmjenu novog zakona o MIO ili novi zakon po kojem bi se umirovili službenici MUP-a. Prema ovom zakonu mirovina policijskih službenika bi bile i do 30 posto niže.

Da se dogodio ovaj incident u kojem je sudjelovao pripadnik FUP-a, potvrdio  je Avazu i Škulj.

''Točno je da se dogodio incident na Vlašiću. Niko nije znao da se radi o policajcu. Zaštitari su onemogućili ulazak dvije osobe na jedan događaj jer su bili u alkoholiziranom stanju. Pokušali su na grublji način da uđu, zaštitari su ih spriječili i predali Postrojbi za podršku MUP-a. Oni su zadržani do triježnjenja. Prilikom utvrđivanja identiteta ustanovljeno je da se radi o jednom policijskom službeniku FUP-a. Pozvali su njihovu Unutarnju kontrolu i oni su preuzeli slučaj'', kazao je Škulj.

Dodao je da osobno nije čuo šta mu je Ištvanić govorio, ali da je moguće da su čuli zaštitari.

Inače, kontroverzni  Ištvanić je primljen u FUP prošle godine u sumnjivoj natječajnoj proceduri za prijem 25 policijskih službenika u Federalnu upravu policije koja je trajala osam mjeseci.

Sam izbor kandidata pratio je niz neregularnosti, zbog čega je protiv predsjednika i članova Komisije za izbor policijskih službenika podnesena kaznena prijava zbog povreda ravnopravnosti u zapošljavanju, nesavjestan rad u službi te zbog toga što je prekršen Zakon o sukobu interesa FBiH u smislu nespojivosti funkcija, piše Avaz.

Prijetio novinarki

Također, kako saznaje Avaz, Ištvanić je sada prekršio zakon i nekoliko puta je prijavljivan pa je nevjerovatno kako je uopće jedna takva osoba mogla biti primljena u Fedralnu upravu policije.No, slučaj Ištvanića koji je primljen u FUP je samo jedan u nizu sumnjivih natječaja u mandatu direktora FUP-a Dragana Lukača i federalnog ministra unutarnjih poslova, Aljoše Čampare.

Između ostalog, Ištvanić je 2010. prijavljivan zbog prijetnji novinarki u Travniku.

Ada Kos Lepara, novinarka "Sana", prijavila da su Adnan Ašcic zvani Penga te Živko Ištvanic Žile napali i pretukli njenog, tada maloljetnog, sina zato što im se, kako ona pojašnjava, "nije dopadala njegova faca". Lepara je prijavila i da su joj prijetili i da je konstanmo verbalno napadaju i vrijeđaju. Inače, Lepara je prva novinarka u BiH koja je pisala o velikom kladioničarskom skandalu.

Kopirati
Drag cursor here to close