Ugrožavanje sigurnosti

Ugriz u Mostaru: Vlasnik psa prijavljen tužiteljstvu

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNŽ, pas se u jednom trenutku "trznuo", napao djevojku i nanio joj ozljede po lijevoj ruci.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2023. u 16:18 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnesena je kaznena prijava protiv vlasnika psa koji je u nedjelju ujutro ugrizao djevojku u mostarskom naselju Ilići.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz odvjetničkog ureda odvjetnice Nade Dalipagić, prijava je podnesena zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti.

Naime, ženska osoba (2002.) zadobila je lakše tjelesne ozljede nakon što ju je izgrizao susjedov pas. Incident se dogodio u nedjelju u 7:05 kada se ženska osoba mimoišla sa susjedom (1956.) koji je vodio psa na povocu.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNŽ, pas se u jednom trenutku "trznuo", napao djevojku i nanio joj ozljede po lijevoj ruci.

Prema županijskom zakonu propisane su novčane kazne za osobe koje na javnom mjestu izvode psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice dok federalni zakon kaže da, ako pas nekoga ozlijedi, vlasnik može biti kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju do tri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close