Brak sa strancem

Udavao kći za 30 tisuća eura

Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budvanska policija uhitila je I. B. koji je, kako se sumnja primoravao maloljetnu kćerku na sklapanje braka s nepoznatom osobom u Njemačkoj, od čega bi zaradio 30.000 eura, objavila je tamošnja Uprava policije.

"Naime, uhićen je I. B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne kćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura", objavljeno je iz policije.

Također, sumnja se da je I. B. zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve.

"Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu", navodi se.

Protiv ove osobe i njegove supruge je u prethodnom periodu podneseno 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji ili obiteljskoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju, prenosi RTCG.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close