Srbija

Ubojstvo dvogodišnje Danke: Jedan osumnjičeni priznao zločin, drugi se brani šutnjom

Tužiteljstvo navodi da je D. D. tijekom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J. S. branio šutnjom.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2024. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužiteljstvu, a tom prilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio šutnjom.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjega, mogućnosti da utječu na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja kaznenogdjela, kao i zbog uznemirenja javnosti, prenose srpski mediji.

Tužiteljstvo navodi da je D. D. tijekom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J. S. branio šutnjom.

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru je 5. travnja, u popodnevnim satima, donijelo naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenih J. S. i D. D, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo teško ubojstvo u suizvršiteljstvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Kaznenog zakona.

O daljem toku postupka bit će ispitani svjedoci i provedena neophodna vještačenja, navedeno je u priopćenju.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhitili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Podsjetimo, radnici JKP "Vodovod" D. D. (50) i S. J. (50) uhićeni su u četvrtak pod sumnjom da su 26. ožujka ove godine ubili Danku Ilić.

Kopirati
Drag cursor here to close