s leđa

Ubojicu dječaka iz BiH napali zatvorenici u zatvoru

Vijesti / Crna Kronika | 04. 11. 2015. u 18:02 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornica tužiteljstva Njemačke Claudia Engstfeld za Bild je izjavila kako su osumnjičenog tridesetdvogodišnjaka Silvia S. napali ostali zatvorenici.

''Napadač mu je prišao s leđa i udario ga. Dva pripadnika osiguranja koja su čuvala 32-godišnjaka, odmah su intervenirali'', kazala je Engfeld te dodala da je Silvio rekao kako je ozlijeđen, ali mu nije bilo potrebno liječenje.

Podsjetimo, dječak Muhamed porijeklom iz BiH, koji je 1. listopada otet u Berlinu 29. listopada je pronađen mrtav. Tijelo dječaka pronađeno je u prtljažniku 32- godišnjeg otmičara Silvia koji je priznao da je ubio šestogodišnjaka.

Policija u svom priopćenju navodi kako je optuženi rekao da je Muhameda Januzija ubio dan nakon što ga je oteo.

Dužnosnici ranije nisu željeli spekulirati oko motiva ubojstva, ali su istaknuli kako nema dokaza o tome da je osumnjičeni imao ksenofobične osjećaje ili da je bio pripadnik neke od desničarskih organizacija.

U međuvremenu, njemački mediji postavljaju i pitanje što će se dogoditi s obitelji Muhameda Januzija, koja traži da Muhamed bude pokopan u Berlinu, što prije i po islamskim običajima.

Inače, mediji u Njemačkoj su javili kako roditelji Muhameda Januzija, moraju napustiti ovu državu jer im je Savezna služba za izbjeglice odbila zahtjev za azil, s obzirom na to da se BiH nalazi na popisu sigurnih zemalja. Njemačke vlasti ocijenile su da je zemlja porijekla Muhamedovih roditelja sigurna, te da im ne prijeti smrtna opasnost ili opasnost lišavanja slobode ukoliko se vrate.

Ipak, u Njemačkoj će moći ostati sve dok se ne okonča suđenje Silviu. Muhamedova majka Aldijana pojavit će se kao jedna od glavnih svjedokinja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close