Kajanje

Ubojica iz Žitišta: Nisam ih želio ubiti, htio sam samo uplašiti svoju bivšu

Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2016. u 07:04 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatić je zadržan u pritvoru po četiri osnove – zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja nedjela da ponovi djelo, zbog načina na koje je nedjelo počinjeno te zbog uznemiravanja javnosti, piše Blic. On je u napadu ljubomore u kafiću ‘Makijato’ u Žitištu otvorio vatru iz automatskog oružja ubivši među ostalima svoju bivšu suprugu Dijanu Zlatić, ali i Stevana Jojića za kojeg je sumnjao da je s njom u vezi, prenosi Blic.

Nakon što je ispucao dva rafala po gostima, dvojica mladića uspjela su ga oboriti na pod i izbiti mu oružje iz ruku. Tada se dao u bijeg, no ubrzo je uhićen u obližnjoj ulici.

Blic piše kako je Zlatić doveden s lisicama na rukama i pod najvećim mjerama sigurnosti na saslušanje u Više javno tužiteljstvo suda u Zrenjaninu gdje ga je ispitao istražni sudac.

Zlatić je sucu navodno kazao da se “osjeća užasno” i kaje zbog svih ljudi koje je pobio te da bi, kada bi mogao, mijenjao svoj život za njihove.

Na konkretno pitanje tužitelja o bivšoj supruzi, Zlatić je kazao: “Nisam je htio ubiti. Htio sam uplašiti Dijanu, a “Šveđanina” (tako su zvali ubijenog Stevana Jojića koji je živio u Švedskoj, nap.a.) sam želio poniziti. Htio sam mu prići, reći mu da klekne, udariti ga kundakom u glavu i natjerati ga da me moli kako bih ga ponizio pred ostalima. Nisam ih želio ubiti”, ponovio je Zlatić.

Inače, ako je vjerovati podatku s njegovog profila na Facebooku, peterostruki ubojica Siniša Zlatić porijeklom je iz Osijeka, odnosno Čepina.

U Vojvodini je proglašen dan žalosti zbog masakra u kojem je ubijeno pet osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close