Uništavanje Partizanskog spomen groblje u Mostaru

UABNOR Mostar pozvao ministra Bevandu ''da progovori ili odstupi''

Priopćenjem za javnost danas je reagirao UABNOR Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2022. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priopćenjem za javnost danas je reagirao UABNOR Mostar.

Kako navode, reagiraju jer se danas navršava tri mjeseca od ''rušilačkog terorističkog čina na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru''.

Još nema informacija o rezultatima istrage.

''Nismo i ne možemo biti zadovoljni priopćenjem da je istraga u tijeku i da je tužiteljstvo formiralo predmet. Imamo pravo znati dokle se došlo, jer rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo, traju punih 30 godina i kontinuirano je istraga u tijeku. Tim više što je policija u nekim kasnijim slučajevima u gradu vrlo efikasno i vrlo brzo otkrila i privela izvršitelje'', navde iz UABNOR-a Mostar.

Ističu kako ih ovo navodi na sumnju da postoje ''opstrukcije i nedostatak volje da se sve riješi ili možda tragovi vode do "nedodirljivih" pa istraga namjerno tapka u mjestu, kao i prethodnih trideset godina''.

Inzistiraju da javnost bude upoznata sa svim relevantnim informacijama o počiniteljima, jer stanje šutnje, prema njihovim tvrdnjama, ''unosi nemir i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu, što nikome normalnom ne odgovara, izuzev, ako i to nije dio predizborne kampanje''.

Istaknuli su izjavu Slađana Bevande, ministra MUP-a HNŽ koju je dao par dana nakon uništavanja spomenika.

Navode kako je ministar tom prilikom rekao: ''MUP svaki put reagira na pravi način i pronađe počinitelje, a na drugima je da to procesuiraju''. Onda je još ponovio: ''Počinitelje uvijek pronađemo i dovedemo pred lice pravde”, te je dodao: MUP HNŽ časno i pošteno radi svoj posao''.

Ako je ministar govorio istinu, iz UABNOR-a Mostar inzistiraju da o svim rezultatima istrage HITNO upozna javnost. U protivnom kako navode, postaje suučesnikom, jer 90 dana šutnje je previše. Pozvali su ministra da progovori ili odstupi.

Kopirati
Drag cursor here to close