Sesvete

U Zagrebu likvidiran umirovljeni časnik HVO-a

Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2015. u 07:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U zagrebačkim Sesvetama u nedjelju ujutro, u Glavnoj ulici, ubijen je Vinko Žuljević Klica", potvrdila je policija na konferenciji za novinare održanoj na mjestu ubojstva.

Sumnja se kako je ubojstvo povezano s obračunom zagrebačkoga kriminalnog podzemlja. Očevid traje.

'Više nepoznatih počinitelja iz vatrenog oružja usmrtilo je Vinka Žuljevića, starog 57 godina. Policija inteznivno traga za počiniteljima i vozilima kojima su se počinitelji udaljili s mjesta događaja', izjavio je za HRT zamjenik zagrebačkoga županijskog državnog odvjetnika Jurica Ilić.

Likvidacija Vinka uljevia Klice, evo to kae policija > bit.ly/1GH9YbD

Posted by HRT Vijesti on Sunday, May 3, 2015


Dodao je kako se ubojstvo dogodilo nakon rane jutarnje mise u blizini svetišta sv. Antuna Padovanskog, ali da u neposrednoj blizini nije bilo nikoga. Nije se izjasnio na novinarski upit je li Žuljević bio naoružan.

Podsjetimo, Vinko Žuljević Klica je 2002. s više pucnjeva iz pištolja ubio Veselina Marinova, bivšega tjelesnog čuvara Mladena Naletilića Tute i suradnika hrvatskih obavještajnih službi. Klica se predao policiji, uz tvrdnje da je to učinio u samoobrani, a sud ga je poslije oslobodio optužbe da je Marinova ubio iz bezobzirne osvete.

Vinko Žuljević Klica bio je svjedok na suđenju pripadnicima tzv. zločinačke organizacije i kućni prijatelj ubijenog Vjeke Sliška. Policija ga je zbog povezanosti s podzemljem privela i 2013.

Bio je na glasu kao jedan od opasnijih ljudi koji je iza sebe imao logističku potporu bivših vojnika HVO-a, koji su nakon rata iz BiH došli u Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close