Požar u hramu

U vatrometu poginulo više od 100, a ozlijeđeno više od 200 ljudi

Vijesti / Crna Kronika | 10. 04. 2016. u 08:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 ljudi poginulo je u požaru koji je buknuo u hramu na jugozapadu Indije gdje se mnoštvo okupilo kako bi promatralo vatromet, javlja BBC.

U toj je nesreći ozlijeđeno više od 200 ljudi. Požar je najvjerojatnije prouzročila nekontrolirana eksplozija pirotehničkih sredstava u hinduskom hramu Puttigal Devi u gradu Paravuru, u Kerali, koja se dogodila na svečanosti povezanoj s hinduskom novom godinom. ''Ogromni komadi betona letjeli su zrakom. Jedan komad pao je u naše dvorište'', izjavio je stanovnik Jayashree Harikrishnan, prenosi net.hr.

Niz velikih eksplozija

Vatrogasci i policajci borili su se s vatrom i pružali pomoć žrtvama. Na televizijskim snimkama vidi se niz velikih eksplozija, ali i oblaci dima. Kola hitne pomoći neprestano su u bolnicu Thiruvananthapuram dovodili ozlijeđene vjernike.

Indijski premijer Narendra Modi putem Twittera poručio je kako nema riječi kojima bi mogao reći koliko nam je teško zbog požara u hramu u Kollamu. ''Moje misli su uz obitelji žrtava i molim za ozlijeđene'', rekao je.

Vatromet bez dozvole

Oomen Chandy, čelnik države, za požar je optužio voditelje hrama koji su organizirali vatromet a da za njega nisu imali dozvolu. Policija najavljuje poduzeti mjere protiv vodstva u hramu.

Kopirati
Drag cursor here to close