Akcija širom grada

U tijeku velika akcija MUP-a KS, opet se pretresa imovina Elmedina Karišika

Po naredbama Županijskog suda u tijeku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2024. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, provode operativnu akciju kodnog naziva ''Start II''.

Po naredbama Županijskog suda u tijeku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić za Klix je rekla kako se pretresi vrše pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a po naredbama Županijskog suda u Sarajevu.

"U tijeku su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo", rekla je Novalić.

Kako neslužbeno saznaje sarajevski portal, pretresi se trenutno vrše na adresi Elmedina Karišika, vlasnika firme "Plaza", koji je bio jedan od uhićenih u sklopu akcije "Start", kada je uhićen i bivši načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić. 

Avaz saznaje da se pretresa i firma "Plaza Group" i "Tao House", čije je sjedište Ćorhodžinoj ulici u Starom Gradu.

Osim Ibrahima Hadžibajrića i Karišika u okviru akcije "Start" uhićeni su i Seid Hadžibajrić, Alma Destanović, Mustafa Dedić i Emina Rogo. U tijeku pretresi njihovih stanova, automobila, ali i više firmi koje su u vlasništvu osumnjičenog Karišika objavio je Avaz.

Karišik je pušten iz pritvora u listopadu prošle godine, ali je nakon nekoliko mjeseci u zatvoru prihvaćeno njegovo jamstvo od 360.000 KM te je pušten da se brani sa slobode.

Inače, Karišik je uhićen zajedno sa opozvanim načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajerićem i njegovim sinom Seidom Hadžibajrićem. 

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close