Nesreća u Vozući

U sudaru dvaju kombija ozlijeđeno devet odbojkašica i dva vozača

U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 03. 2019. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Kombi nakon prometne nesreće

Jedanaest osoba ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se danas u 11.15 dogodila na regionalnoj cesti Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća.

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija, "Iveco" s vozačem V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.

''Devet ozlijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stupnju ozlijeda navedenih osoba'', izjavio je za Fenu dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.

U OK Sloboda rečeno je Feni da je pet lakše ozlijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

''Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti'', rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Fena je kontaktirala i vozača Vehbiju Hasića Iz Tuzle, koji je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nesreća. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem.

''U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao "zračni jastuk" i spasio me. Međutim, ozlijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim što mi se dogodilo'',  izjavio je za Fenu vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije ozlijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.

Kopirati
Drag cursor here to close