Prostitucija

U Sarajevu uhićen sin kralja prostitucije, ocu ni traga

Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2017. u 13:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH uhitili su na sarajevskom aerodromu državljanina Srbije i BiH Slavišu Milakovića za kojim je raspisana tjeralica zbog trgovine ljudima i porezne utaje, prenosi Birn.

Milaković je bio osumnjičen u predmetu koji je vođen 2004. godine protiv grupe osumnjičenih, na čelu sa njegovim ocem Miloradom Milakovićem.

Iz Granične policije, koja navodi inicijale osumnjičenog, rečeno je da je osumnjičeni na sarajevski aerodrom stigao letom iz Beograda. Kada je utvrđeno da je za njim raspisana tjeralica, predat je Sudskoj policiji Suda BiH.

Odvjetnik Zlatko Ibrišimović potvrdio je BIRN-u da se Milaković odlučio predati policiji na aerodromu. Od pokretanja istrage protiv Milorada Milakovića i ostalih za organiziranje prostitucije, Slaviša Milaković je bio nedostupan organima gonjenja BiH. Prema navodima medija, Slaviša i njegov brat, koji je također nedostupan, živjeli su u Srbiji.

Iz Tužiteljstva BiH nedavno su potvrdili da provjeravaju navode o nestanku 55.000 KM iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih.

Milorad Milaković je na osnovu sporazuma koji je postigao 2004. godine sa Tužiteljstvom BiH osuđen na devet godina zatvora. Kada mu je 2007. odobren dopust za vrijeme izdržavanja kazne, Milaković se više nije vratio u zatvor.

Za nekadašnjim vlasnikom lanca noćnih klubova u okolini Prijedora i 'neokrunjenim krajiškim kraljem prostitucije' tjeralica je raspisana 8. kolovoza 2007. godine, kada se nije vratio sa zatvorskog dopusta u Kazneno-popravni zavod Tunjice Banja Luka, gdje je odležao trećinu kazne.

"Ćeliju je napustio zbog odlaska na sahranu svoje supruge koja je preminula 5. kolovoza 2007. godine, ali se više nikada nije vratio na odsluženje kazne", objasnili su u Ministarstvu pravde RS.

Milaković je uhićen početkom svibnja 2003. godine u akciji Specijalne policije MUP-a RS, zajedno sa svojim suradnicima. Tijekom sudskog procesa, naredne godine, on je za organizirani kriminal i trgovinu ljudima osuđen na devet godina robije, dok je njegov poslovni partner Darko Gnjatović dobio tri i pol, a Ilija Gavranović tri godine zatvora.
Milakovićeva kćerka Sanja Milaković, za ista kaznena djela dobila je četiri godine uvjetne kazne, a pokojna supruga Milka, prema službenim informacijama, bila je u bijegu. Od pokretanja istrage, u bijegu su i Miloradovi sinovi, Saša i Slaviša, te još četvorica suradnika kojima nikada nije suđeno.

Srbijanski mediji objavili su kako je godinu nakon bijega Milanković lociran u svojoj kući u Staroj Pazovi, ali ga policija nije uhitila jer ima državljanstvo Srbije.

Milaković je bio vlasnik prijedorskog hotela 'Sherwood', kao i noćnih klubova 'Maskarada', 'Crazy Horse 1', 'Crazy Horse 2' i 'El Paradiso', kroz koje je od 1999. do 2003. godine prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunjske i Rusije.

Srbijanski mediji navode kako je u to vrijeme Milaković je bio u dobrim odnosima i s mnogim osobama iz kriminalnog podzemlja, a uživao je i podršku Željka Ražnatovića Arkana, koji mu je svojevremeno poklonio i tigrove, koje je Milaković čuvao u svom privatnom zoo-vrtu.

Kopirati
Drag cursor here to close