Uhićenja

U RS i Njemačkoj uhićeno šest osoba radi krijumčarenja oružja, među njima i policajac

Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2015. u 11:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U međunarodnoj akciji "Sjever" uhićeno je šest osoba osumnjičenih da su organizirano transportirali oružje i streljivo u Njemačku, među kojima je pripadnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka.

U akciji, koju su proveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i policija Njemačke, na području Republike Srpske uhićene su tri osobe čiji su inicijali R.M. (40) iz Bijeljine, te O.P. (42) i B.Đ. (55) iz Višegrada.

Ove osobe danas će biti sprovedena na saslušanje nadležnom tužitelju u prostorije Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz MUP-a Srpske. I na području njemačkog grada Achen uhićena su tri državljana BiH čiji su inicijali D.Ć. (42) i O.T. (32) iz Banja Luke i I.B. (43) iz Tuzle.

Osoba čiji su inicijali D.Ć. je policijski službenik CJB Banja Luka i bit će udaljen iz MUP-a Republike Srpske u skladu sa odredbama Zakona o policijskim službenicima. Pet pretresa izvršeno je jučer na području Banja Luke, Višegrada i Bijeljine.

Tijekom akcije ukupno je pronađeno i oduzeto 26 ručnih bombi različite vrste, četiri puške M-70, 500 grama eksploziva, mina, više komada streljiva različitog kalibra, spremnika za streljivo, a na više lokacija pojedinačne manje količine kokaina. Akcija je provedena pod nadzorom i kontrolom Tužiteljstva BiH, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close