San Bernardino

U pucnjavi u Kaliforniji 14 mrtvih i 17 ranjenih; policija ubila dvojicu napadača

Vijesti / Crna Kronika | 02. 12. 2015. u 20:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 14 ljudi je poginulo, a 17 osoba je ranjeno u napadu u kojem su, prema prvim informacijama, sudjelovala do tri napadača. U početku se mislilo da su napadači još uvijek u zgradama napadnutog centra, ali su pobjegli, u crnom SUV vozilu.

Naknadno je policija presrela jedno takvo vozilo i upucala vozača i suvozača za koje se pretpostavlja kako su sudjelovali u pucnjavi. Pretpostavlja se kako je jedan napadač pobjegao iz vozila.

Pucnjava je započela oko 11 sati po lokalnom vremenu (20 sati po našem vremenu) u centru za brigu o osobama s poteškoćama u razvoju u San Bernardinu, Kalifornija.

Policija još uvijek ne zna tko su napadači i koji su bili njihovi motivi, ali kažu kako su u centar upali pripremljeni.

Policajci su okružili dio grada u kojemu je došlo do pucnjave i gdje je zaustavljeno vozilo s osumnjičenim počiniteljima napada, a šerif je pozvao građane da izbjegavaju to područje. Vatrogasci su uspostavili centar za trijažu na ulici kako bi se zbrinuli ranjeni.

LA Times objavio je da se pucnjava dogodila u uredu socijalne službe.

Glasnogovornica policije rekla je da su napadači bili teško naoružani te da su možda nosili pancirke. Poprište zločina kod Waterman avenije puno je policije i specijalaca.

Kopirati
Drag cursor here to close