Kamatarenje?

U pucnjavi kod Duge Rese trojica mrtvih

Vijesti / Crna Kronika | 07. 10. 2016. u 14:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Belavićima na kućnom broju 126, gdje je počinjeno dvostruko ubojstvo i samoubojstvo, u 16,30 sati počeo je očevid, a po izjavama okupljenih poslovnih prijatelja i mještana koji poznaju svu trojicu muškaraca, riječ je o obračunu poslovno povezanih ljudi.

Kako je za Hinu potvrdila glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard, očevid obavlja ekipa kriminalističke policije pod vodstvom zamjenika županijske državne odvjetnice iz Karlovca.

Ekipa za očevid utvrđuje tragove i dokaze oko kuće i u kući gdje se dogodila tragedija. Očevid će trajati satima, a nakon njega Županijsko državno odvjetništvo, kao je najavljeno, objavit će priopćenje.

Zamjenik karlovačkoga županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan potvrdio je u petak predvečer novinarima da su u Belavićima kod Duge Rese popodne ubijena dvojica muškaraca te da je treći najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

"Po dosad poznatim činjenicama, 39-godišnji vlasnik kuće iz puške M-48 u garaži ubio je 56-godišnjaka i 47-godišnjaka, a zatim je najvjerojatnije presudio samome sebi", rekao je Skolan.

Na novinarsko pitanje o motivu te može li potvrditi da je riječ o tzv. kamatarenju, Skolan je odgovorio kako je rano za utvrđivanje motiva te da ekipa za očevid iz Karlovca i Policijske postaje Duge Rese utvrđuje sve materijalne tragove i dokaze, a istraga o motivima nastavit će se poslije.

"Još imamo puno toga odraditi. Ne mogu predvidjeti koliko će očevid trajati, a u vezi s motivima, naložit ću kasnije sve potrebne dokazne radnje i vještačenja", rekao je Skolan.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako mu zasad nije poznato je li netko vidio ubojstvo. Dodao je i kako nitko nije uhićen.

Novinari na terenu neslužbeno su doznali da je policija na obavijesni razgovor odvela brata 39-godišnjeg vlasnika kuće.

Kako Index.hr naknadno doznaje, Marinko Fudurić, koji je bio autoelektričar, u garaži je, vojnom puškom M-48 smaknuo Zdravka Kacunića i Tomislava Luketića. Pucao im je s leđa u glavu.

Prema informacijama do kojih je došao Index, Fudurić je zadnjih godina upao u dugove zbog čega je posuđivao novac.

Kako se doznaje od jednog mještanina, najprije su se čula dva pucnja, pa kratka pauza, pa potom još dva pucnja. Dvojica muškaraca pronađena su mrtva u jednoj prostoriji obiteljske kuće, a sve ostale okolnosti utvrđuju se očevidom.

Kopirati
Drag cursor here to close