Crna kronika

U prometnim nesrećama u Indiji i Keniji poginulo 50 osoba

Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2013. u 08:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros nam iz svijeta stižu dvije teške prometne nesreće s velikim brojem mrtvih. Prva je iz Kenije gdje je najmanje osam osoba poginulo kada je putnički vlak u Nairobiju udario u autobus na jednom križanju.

Kenijski Crveni križ je priopćio da je vlak udario u jednu stranu autobusa, usmrtivši osmoro ljudi.

Šef lokalne policije Benson Kibui je izjavio da je vlak naišao u velikoj brzini i da je još nekoliko osoba ozlijeđeno od kojih neki kritično, prenijela je agencija AFP.

Nesreća se dogodila u vrijeme jutarnje prometne gužve, prenosi Tanjug.

Strašna nesreća dogodila se rano jutros na jugu Indije gdje su najmanje 44 putnika poginula kada je došlo do požara, u autobusu, nakon eksplozije spremnika za gorivo.

Požar je izbio nakon što se autobus zabio u ogradu na autoputu između gradova Bagalore i Hiyderabad oko pet sati ujutro, javio je AFP.

U trenutku nesreće, 49 osoba je bilo u autobusu, a pet, među kojima je čistač autobusa, razbilo je prozore i pobjeglo prije nego što je požar zahvatio vozilo.

- Vozač i čistač autobusa su pokušali pobjeći, ali ih je policija uhvatila i trenutno ih ispituje - rekao je dužnosnik, dodavši da su ostale tri osobe prevezene u bolnicu.

U prometu u Indiji je 2011. godine poginula 131.834 osobe, što je petnaest osoba na sat, pokazuju službene statistike. Uzroci su loša kvaliteta cestovne mreže, te brza i opasna vožnja.

Kopirati
Drag cursor here to close