Banja Luka

U prevrtanju cisterne izlilo se 150 litara nafte, dio završio u Vrbasu

Iz banjalučkog gradskog „Vodovoda“ tvrde da je voda apsolutno ispravna i sigurna za upotrebu.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2020. u 11:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / U prevrtanju cisterne izlilo se 150 litara nafte

Brzom intervencijom banjalučke gradske inspekcije i „Vodovoda“, nakon jutrošnje prometne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnoj cestiza Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas, tvrde nadležni.

''Jutros oko 8.00 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na prometnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je daljnje izlijevanje nafte u rijeku'', ističe načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Iz banjalučkog gradskog „Vodovoda“ tvrde da je voda apsolutno ispravna i sigurna za upotrebu.

Iz tog poduzeća su istakli da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom oštećenja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

''Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano koristiti vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna'', rečeno je u „Vodovodu“.

U tijeku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlijevanja nafte na prometnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

Kopirati
Drag cursor here to close