Rusija

U požaru u domu za mentalne bolesnike poginule 23 osobe

Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2015. u 10:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U požaru koji je je izbio u domu za ljude s mentalnim bolestima u Rusiji poginule su 23 osobe i ozlijeđene su još 23, riopćile su u nedjelju službe za vanredne situacije.

Preostala 24 pacijenta sigurno su evakuirana na druge lokacije, a četvero pripadnika medicinskog osoblja koji su radili u domu ostalo je neozlijeđeno, priopćili su dužnosnici.

Istražitelji još nisu ustanovili uzrok požara, koji je izbio u subotu navečer u Alferovki, selu u regiji Voronjež oko 690 kilometara južno od Moskve. Vatra u jednospratnoj zgradi ugašena je neposredno iza tri sata u nedjelju ujutru.

Vatra je prvo izbila u dijelu doma u kome su smješteni pacijenti koji nisu u stanju da hodaju, izjavio je dužnosnik službe za vanredne situacije Igor Kobžev za rusku državnu televiziju. Kazao je da 39 pacijenata iz doma nije bilo u stanju hodati i oni koji su spašeni iznešeni su iz zgrade.

Svi pacijenti u neuropsihijatrijskom domu Novohoperski su muškarci i oni koji su poginuli bili su u dobi između 46 i 78 gopdina, sudeći po listi žrtava koje su objavile službe za vanredne situacije, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close