Kontrola audija

U Posušju spriječeno krijumčarenje Iranaca

Migranti su otkriveni prilikom kontrole Audija, bh. nacionalnih oznaka
Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH 20.9.2018. godine u suradnji sa službenicima Policijske uprave Posušje spriječili su krijumčarenje pet ilegalnih migranata bez identifikacijskih dokumenata, a koji su izjavili da dolaze iz Irana.

Kod sebe su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH. Otkriveni su prilikom kontrole Audija, bh. nacionalnih oznaka, na magistralnom putu Široki Brijeg – Posušje.

Vozilom je upravljao A.T. (1975.), državljanin BiH. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“ protiv A.T. bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Spomenuto vozilo je privremeno oduzeto.


Također, kako je priopćeno iz Ministarstva sigurnosti, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 20.9.2018. na letu iz Beča lišili su slobode A.H. (1975.). Utvrđeno je da bh. državljanku potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela “nasilje u obitelji”.

Predana je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, pri izlasku iz BiH na prijelazu Kozarska Dubica lišen je slobode M.B. (1958.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela “utaja”.

Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Slovenije predali su službenicima MUP-a KS.




Kopirati
Drag cursor here to close