Stigao u BiH

U osobnu prtljagu skrio 50.970 eura i 5.000 američkih dolara

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim osobne prtljage.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2024. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UNO BiH / Oduzeti novac

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UNO u suradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca.

Tijekom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršili su pregled turskog državljanina A.H. koji je pored osobne prtljage imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 eura i 5 000 USD.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim osobne prtljage. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom. 

Podsjetimo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prijelazima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close