Dijalog

U Neumu otvoren 'Treći energetski summit'

Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2017. u 11:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći energetski summit,  projekt Američke agencije za međunarodni razvoj - Investiranje u sektor energije (USAID EIA) i Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), organiziran kroz projekte „Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH“ i „Poticanje energetske efikasnosti u BiH“, otvoren je u utorak 4.travnja u Neumu.

Summit je započeo radionicama koje su namijenjene za medije dok se prvi dan očekuje i obraćanje veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Velike Britanije, premijera FBiH, direktora Sekretarijata Energetske zajednice, ministra Minstarstva industrije, energetike i rudarstva RS i zamjenika šefa Izaslanstava EU u BiH.

Treći energetski summit planiran je kao nastavak dijaloga ključnih aktera u energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem unapređenja regulatornog okvira, otklanjanja prepreka za investiranje i stvaranja povoljnijeg tržišno orijentiranog ambijenta.

Neke od tema koje će biti razmatrane na Summitu su budućnost tržišta električne energije, strateško planiranje u sektoru malih hidroelektrana, potencijal tržišta energetske efikasnosti, zajednički program za bioenergiju i reforma šema poticaja za obnovljive izvore energije.

Treći po redu Energetski summit, organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MVTiEO), Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK), Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske (RERS), trajat će do 6.travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close