U samom središtu

U napadu nožem u Londonu žena ubijena, više ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2016. u 06:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna je žena ubijena i još je do šestero osoba ozlijeđeno u napadu nožem u središtu Londona, a osumnjičeni muškarac je uhićen.

"Terorizam je jedan od mogućnosti koja se još ispituje u ovoj fazi", priopćila je policija, a prenosi Reuters.

"Prema prvim indikacijama, mentalno zdravlje je značajan faktor u ovom slučaju i to je glavna linija istrage", rekao je novinarima policijski komesar Mark Rowley.

On je dodao da policija u ovoj fazi ostaje otvorena za sve mogućnosti motivacije napada, uključujući terorizam.

Policajci su stigli na mjesto događaja pet minuta nakon što su primili poziv i svladali napadača starog 19 godina uz pomoć elektrošokera.

Nakon napada sugrađanima se obratio gradonačelnik Sadiq Khan koji je kazao da mu je sigurnost  stanovnika Londona glavni prioritet.

 "Sigurnost svih žitelja Londona je moj glavni prioritet", kazao je Khan u priopćenju i pozvao sugrađane da ostanu "mirni i na oprezu", prenosi Hina.

 "Molim vas, prijavite policiji sve što vam je sumnjivo. Svi moramo biti oči i uši za našu policiju i službe sigurnosti kako bi pomogli da je London zaštićen", poručio je Khan.

Podsjetimo, londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada.

Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

Kopirati
Drag cursor here to close