Naselje Luka

U Mostaru zapaljena kuća srpske obitelji

Vlasnica je rekla kako kuća nije bila zapaljena ni u ratu te da očekuje da će policija razriješiti slučaj i pronaći odgovornog.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2021. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Zapaljena kuća u naselju Luka

U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske obitelji, a vlasnica Mirjana Spremo Jančovska kaže da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Podmetanje

Vatrogasci su u nedjelju oko 11.00 sati dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj 9. i izašli na teren, ali je vatra već uveliko zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorjelo.

Jančovska, koja sa obitelji živi u Podgorici, a u Mostar dolazi često, rekla je Srni da kuća nije bila zapaljena ni u ratu, te da očekuje da će policija razriješiti slučaj i pronaći odgovornog.

"Zatekla sam zgarište. Požar je podmetnut. To mi je rekla i policija koja je juče izašla na lice mjesta. Oni su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut. Ja sam u šoku", rekla je Jančovska.

Navodi da je prije mjesec i pol dana netko pokušao obiti kuću, ali da su se u tom trenutku u kući nalazili njihovi prijatelji, što je vjerojatno omelo provalnike.

Jančovska je dodala da se u susjedstvu nalazi još pet-šest kuća u kojima nitko ne živi, ali da je zapaljena baš njena.

Izgorjelo pet srpskih kuća

"Naša kuća nije stradala ni u ratu, preživjela je pakao devedesetih. Što se susjeda tiče imam korektne odnose sa svima. Zašto sada, ne znam. Mislim da je to sve planirano, zašto i kako ne znam. Toliki rat prođe, do sada je sve bilo uredu", navela je Mirjana.

Pripadnici MUP-a HNŽ-a rade na rasvjetljavanju požara na porodičnoj kući u Mostaru, izjavio je Srni glasnogovornik kantonalnog MUP-a Ljudevit Marić.

"U nedjelju u 12.05 Policijskoj upravi Mostar je dojavljeno da kuća gori. Na licu mjesta zatekli smo vatrogasno vozilo. Unutrašnjost kuće je u potpunosti izgorjela", rekao je Marić.

On je naveo da je policija izvršila uviđaj i da se radi na rasvjetljavanju slučaja požara u Ulici Kusalova devet.

U posljednjih pet godina na području Mostara izgorjelo je pet srpskih kuća, a samo jedan požar je rasvijetljen i počinitelji su pronađeni, te predati Tužiteljstvu HNŽ, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close