Covid-19

U Italiji počele pobune u zatvorima: Razlog, mjere uvedene kako bi se suzbilo širenje koronavirusa

Najmanje jedna osoba preminula je tijekom velike pobune koja je u nedjelju poslijepodne izbila u zatvoru u talijanskom gradu Modena.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 03. 2020. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje jedna osoba preminula je tijekom velike pobune koja je u nedjelju poslijepodne izbila u zatvoru u talijanskom gradu Modena.

Kako pišu talijanski mediji, pobuna je izbila oko jedan sat poslijepodne. Policija je pucala u zrak, a zatvorenici su uspjeli potpaliti požar zbog čega su morali reagirati i vatrogasci. Iz zatvorskog kruga širio se gusti crni dim. Na fotografijama s mjesta događaja vidi se kako zatvor nadlijeće i policijski helikopter.

Iako razlozi pobune nisu posve jasni, vjeruje se da je riječ o revoltu zbog radikalnih mjera uvedenih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa Covid-19.

Pozivajući se na talijanske medije, News piše kako su uvedene restriktivne mjere, koje između ostalog uključuju zabranu posjeta. Naime, iz istog razloga u subotu je izbila pobuna u zatvoru u Salernu.

Isti izvor u nedjelju navečer objavio je kako je u Modeni jedan zatvorenik preminuo uslijed zasad neutvrđenih okolnosti. Navode kako su najmanje dva policajca ozlijeđena u sukobima.

Sve je izazvalo i veliko ogorčenje obitelji zatvorenika koje su se počele okupljati ispred zatvora, tražeći amnestiju ili kućni pritvor za svoje najmilije, u strahu da bi u zatvoru moglo doći do epidemije koronavirusa.

Jutarnji list prenosi kako su u nedjelju navečer još trajali pregovori sa više zatvorenika koji su se zatvorili unutar kompleksa.

News javlja i kako su pobunjeni zatvorenici viđeni na krovu zgrade, a čini se kako vlasti trenutno nemaju kontrolu nad njima. Strahuje se da bi moglo doći do pobune u još zatvora na sjeveru Italije, u regijama koje su trenutno pod izolacijom i najviše su pogođene smrtonosnim virusom koji je u toj zemlji dosad odnio 366 života.

Kopirati
Drag cursor here to close