Bez dozvole

U istočnoj Hercegovini u tri automobila pronađeno oružje i streljivo

Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2014. u 12:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Višegrad su 16. studenog 2014. godine na putnoj komunikaciji Gacko – Foča prilikom kontrole dva putnička motorna vozila registarskih oznaka Crne Gore, otkrili oružje i streljivo za koje vozači nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju.

Pregledom Golfa 2 kojim je upravljao državljanin Crne Gore, Ć. M. (1957.) u pretincu je pronađen pištolj CZ M57 kalibra 7,62 mm sa devet metaka. Na zadnjem sjedištu Golfa kojim je upravljao državljanin Crne Gore Ć. Ž. (1961.), u jakni je pronađen pištolj BERETA kalibra 9 mm sa sedam metaka. Ć. M. i Ć. Ž. su 16. studenog u 20 sati lišeni slobode i bit će predati nadležnom organu na dalje postupanje.

Pištolj bez dozvole za nošenje i posjedovanje pronašli su i pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 15. studenog 2014. godine pri kontroli putničkog motornog vozila marke Volvo na raskrižju cesta Bileća – Gacko.

U mjestu Krivače pregledom Volva registarskih oznaka Republike Slovenije, kojim je upravljao državljanin BiH, K. G. (1950.), u pretincu u sklopu vozačevog sjedišta pronađen je pištolj TT kalibra 7,62 mm sa osam metaka.

Pištolj i streljivo su privremeno oduzeti, a protiv K. G. će Okružnom tužiteljstvu u Trebinju biti predat Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija', priopćeno je iz GP BiH. 

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 17. studenog 2014. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina lišili slobode bh. državljanina, S. S. (1993.) nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Zenica zbog kaznenog djela 'krađa'.

Osoba je pregledana u 04:15 sati na ulazu u BiH, u putničkom motornom vozilu marke Mercedes registarskih oznaka Republike Francuske. S. S. je 17. studenog 2014. godine službenicima Sudske policije Posavske županije u Odžaku na dalje postupanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close