Vrijednost 78 tisuća KM

U hladnjači iza povrća krijumčario cigarete i parfeme

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju - Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 09. 2022. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva ''Skok'' na graničnom prelazu Rača oduzeli su veću količinu krijumčarenih cigareta i druge razne robe u vrijednosti od 78.300 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva ''Skok'' ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila hladnjače, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Pored redovne pošiljke gdje je bilo prijavljeno povrće, pronađena je skrivena i krijumčarena roba.

Foto: PR / U hladnjači iz povrća krijumčario cigarete i parfeme

Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda (10.000 paklica cigareta). Također je pronađeno 5014 komada različite robe (novčanici, parfemi, fotografska oprema). Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama se procjenjuje na 78.300 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju - Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz člana 214 Kaznenog zakona BiH.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close