Granična policija BiH

U Grudama zaplijenjene cigarete, duhan i novac

Vozilom je upravljao M.M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 12. 2023. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 13. prosinca 2023. godine, zaplijenili su 5 520 kutija cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama sa područja Kosova.

Cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području općine Grude. Vozilom je upravljao M.M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni. Tako je u tovarnom prostoru vozila otkriveno 4 500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1 020 kutija cigareta, određena količina rezanog duhana, novac i drugi dokazni materijali.

Foto: Granična policija BiH / Zaplijenjeni duhan i cigarete

Protiv osumnjičenog M.M., Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima Nedozvoljen promet akciznih proizvoda i Nedozvoljeno skladištenje robe Kaznenog zakona BiH. Cigarete, duhan, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se više od 20 000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close