Sarajevo

U filmskoj potjeri zaustavljeno vozilo u kojemu je pronađeno 15 kg droge

Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2015. u 19:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija sa Ilidže u nedjelju je uhitila dvije osobe, 19-godišnjeg Š. E. i 21-godišnjeg N. A. kod kojih je u automobilu pronašla vreće sa materijom koja asocira na narkotička sredstva.

Kako N1 doznaje, radi se o ecstazyu i marihuani. No, prije samog uhićenja, u Binježevu se odvijala prva drama.

Naime, policija je pokušala zaustaviti Audi A2 registarskih oznaka T39-J-662 u kojem su se nalazili navedeni mladići, međutim, vozač Š. E. nije postupio po naredbi policije, te se udaljio velikom brzinom ulicom Igmanska.

Nakon toga uključeno je više policijskih patrola, te je nakon kraće i učinkovite potjere vozilo prisilno zaustavljeno.

Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je navedenim vozilom upravljao Š. E., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio N. A., rođen 1994. godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen.

Pregledom osobe i predmetnog vozila, pronađene su tri vreće težine oko 15 kilograma, sa materijom koja asocira na narkotička sredstva. S obzirom na navedene okolnosti, spomenute osobe i vozilo stavljeni su pod kontrolu policijskih službenika IV PU.

O navedenom je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koji je naložio da spomenute osobe, predmetno vozilo i pronađena materija, predaju pripadnicima Federalne uprave policije na dalju nadležnost.

Pet uhićenih osoba i zapljena oko 25 kilograma rezultat je akcije koju su u nedjelju, 22. studenog, provele ovlaštene službene osobe Federalne uprave policije na području Kantona Sarajevo u vezi s kaznenim djelom 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Ova akcija provedena je po nalogu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Prema uhićenim osobama Županijsko tužiteljstvo Sarajevo će predložiti mjeru pritvora Županijskom sudu Sarajevo, priopćeno je iz Ureda glavne županijske tužiteljice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close