KD ubojstvo u 2022. godini

U FBiH ubijene 22 osobe, dva slučaja nerasvijetljena

Svi slučajevi su rasvijetljeni osim likvidacije Eldina Ćerimovića u Velikoj Kladuši i starice Fatime B. iz Sarajeva
Vijesti / Crna Kronika | 07. 02. 2023. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijim podacima Federalne uprave policije u prošloj godini došlo je do povećanja kaznenih djela ubojstva u odnosu na 2021. godinu. Tako su se na području Federacije BiH dogodila 22 ubojstva što je za pet više u odnosu na 2021. godinu.

ŽZH ubojstva - 31 godina zatvora

U Kantonu Sarajevo bilo je najviše ubojstva, njih sedam, zatim u Zeničko-dobojskom kantonu njih pet. U Unsko-sanskom i Tuzlanskom kantonu dogodila su se po četiri ubojstva i u Zapadnohercegovačkoj županiji dva, piše Avaz.

U ŽZH su u kolovozu 2022. godine dva muškarca smrtno stradala u pucnjavi ispred caffea Zmaj u Gorici.

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe a dvije su ranjene. O događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Županijski sud u Širokom Brijegu je donio i javno objavio osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu kojom je Jozi Jasaku (1972.) iz Gruda zbog dva kaznena djela Ubojstvo M.G. i V.B., dva kaznena djela Ubojstvo u pokušaju na štetu Ž.G. i A.G, kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti , i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 31 godine.

Dva zločina nerasvijetljena

Dva zločina ostala su nerasvijetljena. Jedno od njih je ubojstvo 80- godišnje Fatime B. iz Sarajeva 26. srpnja prošle godine u naselju Hrasno. Tijelo starice koja je živjela sama, pronađeno je u stanu u ulici Aleja Lipa, a utvrđeno je da je žena ubijena udarcima vazom.

Neslužbene informacije kažu da je motiv ubojstva koristoljublje, te da je ubojica ušao u stan kroz balkon. Vršena je obujna potraga ali osumnjičeni za ovo ubojstvo još nije pronađen.

Dugi neriješeni slučaj dogodio se u Velikoj Kladuši, a u pitanju je likvidacija Eldina Ćerimovića čije je tijelo 3. svibnja pronađeno u naselju Gradina.

Prostrelne rane

Poznato je da je patrola policije, po dolasku na mjesto događaja, pronašla mrtvog Ćerimovića, koji je imao dvije prostrelne rane na grudima i povrede na glavi. Na mjestu događaja pronađene su i čahure koje odgovaraju pištoljskom streljivu.

Eldin Ćerimović je upucan kada je oko devet sati ujutro krenuo na posao u jednu halu, gdje je radio kao čuvar. Ubojice su mu iz automobila pucale u leđa, a potom su tijelo vukli i ostavili ga pored ceste.

Obavljeno je više pretresa, saslušano je više sigurnosno interesantnih osoba, ali, svjedoka likvidacije Ćerimovića nije bilo.

Svjedok suradnik

Poznato je da je Ćerimović bio uhićen u slučaju "Escobar", u okviru kojeg je u lipnju 2021. godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu. Tada je uhapšeno više osoba koje su bile organizirane u kriminalnu grupu Dine Muzaferovića, a član te grupe bio je i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije postao svjedok suradnik.

Kopirati
Drag cursor here to close