Smrtni slučaj

U eksploziji automobila u Podgorici poginuo 30-godišnjak, djevojci amputirana noga

Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2017. u 14:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đorđe Sekulović (30) preminuo je u četvrtak ujutro od posljedica ozljeda zadobivenih u eksploziji automobila u Podgorici, dok je Jeleni Korać (31) amputirana desna noga.

Glasnogovornica Kliničkog centra Crne Gore Gorica Soković rekla je da je, uprkos naporima liječnika, Sekulović podlegao ozljedama u 9:20 sati. Djevojka Jelena Korać, u eksploziji koja se dogodila oko ponoći, zadobila je teške ozljede obje potkoljenice i lijevog oka.

"Urađena je potkoljena amputacija desne noge. Lijeva potkoljenica je također operativno zbrinuta. Ima tešku ozljedu lijevog oka i eksplozivne rane desne šake", rekao je novinarima doktor Zoran Jovančević.

Nekoliko minuta nakon ponoći u podgoričkom Bulevaru Revolucije eksplodirao je Renault Megan beranskih reg. tablica u kojem su se nalazili Sekulović i Korać.

Detonacija se čula u većem dijelu grada. Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije podmetnuta naprava koja se nalazila ispod automobila. Policijske ekipe su izvršile očevid do kasno u noć.

Nakon sinoćnje eksplozije, policija je pronašla i drugi automobil Range Rover, koji je bio u vlasništvu preminulog Sekulovića. Nakon pregleda automobila službenici policije su ustanovili da u njemu nije postavljena eksplozivna naprava, prenose podgoričke Vijesti.

U vozilu je pronađen pištolj koji je izuzet i bit će predmet vještačenja. Đorđe Sekulović, mladić koji je sinoć stradao u eksploziji u Bulevaru revolucije proteklih godina je procesuiran zbog više kaznenih prijava. Zbog razbnojništva je procesiuran 2009. godine.

U Budvi 2010. godine je procesuiran zajedno sa Marijem Miloševićem i Goranom Bogdanovićem zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija' jer su kod njih tada pronađeni pištolj, revolver i eksplozivna naprava.

Sekulović je bio dvije godine i pet mjeseci u zatvoru u Švedskoj zbog narkotika. Izašao je iz zatvora 2016. godine, i tada je deportiran u Crnu Goru. Sekulović je bio osnivač uslužnog sitea 'Potrčko.me' u Podgorici.

Kopirati
Drag cursor here to close