Sarajevo

U BiH je teško biti pošten: Pretučen nakon što je pokušao zaustaviti džeparoše

''Zatražio sam da mu vrate ogrlicu, na šta su me počeli vrijeđati, a potom i fizički napali. Izvadili su metalne palice, te me nekoliko puta udarili u ruku kojom sam se branio. Kada nisam imao više snage da se branim, udarili su me po glavi''
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2018. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajrudin Zulfić iz Sarajeva povrijeđen je jutros u incidentu koji se dogodio na tramvajskoj stanici u naselju Pofalići.


Foto: Avaz/ Napadnuti mladić

Sarajlija se javio redakciji portala Avaz.ba, te kazao da su ga dvojica nepoznatih mladića pretukla metalnim šipkama i pobjegla.

Kako tvrdi Zulfić, dvojica nepoznatih mladića pokušala su jutros u tramvaju ukrasti ogrlicu od trećeg mladića, kada se ozlijeđeni 21-godišnjak umiješao.

''Zatražio sam da mu vrate ogrlicu, na šta su me počeli vrijeđati, a potom i fizički napali. Izvadili su metalne palice, te me nekoliko puta udarili u ruku kojom sam se branio. Kada nisam imao više snage da se branim, udarili su me po glavi i preko lica. Nakon toga su pobjegli '',ispričao je Zulfić za Avaz i nastavio:

''Neko od građana koji su bili na tramvajskoj pozvao je hitnu pomoć. Odvezli su me u Opću bolnicu ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', odakle sam dalje upućen na snimanje glave, te oftalmologu".

Zulfić kroz ovaj slučaj želi skrenuti pozornost svim građanima Sarajeva da zaustave nasilnike i džeparoše.

Ovaj incident potvrdili su i iz Operativnog centra MUP KS i kazali da se intenzivno traga za počiniteljima ovog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close