GP BiH

U akciji 'Zapad' pronađena veća količina oružja i streljiva

Aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski djelatnici Granične policije BiH, postupajući po nalogu tužiteljice Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, na području više gradova uglavnom u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, uključujući Brčko, Modriču i druge gradove u BiH, vrše pretrese objekata i vozila i uhićenja osumnjičenih.

Aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom, zbog kaznenih djela organiziranog kriminala i krijumčarenja migranata, sa područja Bosne i Hercegovine, prema R Hrvatskoj i zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelujući organizirano i u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima, vršili krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata, koji su nezakonito boravili u BiH, kojima su za novčanu naknadu organizirali nezakonit transport i krijumčarenje u R Hrvatsku i dalje prema zemljama EU.

U okviru pretresa, pronađena je i veća količina oružja i streljiva, čija nabava i posjedovanje građanima nije dozvoljena.

Nakon što se provedu sve istražne radnje, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close