SBŽ

U akciji 'Sigurnost 2' uhićeno osam osoba

Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2014. u 14:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Sektora krim policije MUP-a SBŽ Travnik u utorak i srijedu uz pomoć Jedinice za podršku i policijskih stanica sa područja ove županije proveli su operativnu akciju ''Sigurnost 2''.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela vezana za zloupotrebu opojnih droga i predstavlja nastavak akcije iz ožujka ove godine, kada su zaplijenjene značajne količine opojne droge i oprema za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tijekom dvodnevne akcije, na osnovu pribavljenih naredbi općinskih sudova s područja županije, izvršeni su pretresi stana i drugih prostorija koje koriste osam osoba osumnjičenih za izvršenje predmetnih kaznenih djela.

Pretresi su izvršeni u Kreševu, Kiseljaku, Busovači, Vitezu, Travniku, Bugojnu i Jajcu.

Prilikom pretresa pronađeno je gotovo pola kilograma materije za koju se sumnja da se radi o marihuani, koja je bila zapakovana i pripremljena za prodaju.

Pronađena je i manja količina bijelog praha za kojeg se pretpostavlja da je u pitanju opojna droga speed.

U pojedinim pretresima pronađeno je i oružje i streljivo, a također je pronađena i određena količina novca, koja potiče od prodaje narkotičkih sredstava.

Operativna akcija provedena je na osnovu prikupljenih saznanja u proteklom razdoblju, a akcijom je obuhvaćeno nekoliko osoba.

Među njima su B.M. (1982.) iz Kiseljaka, J.H. (1980.) iz Kreševa, S.P. rođena 1985. godine, iz Busovače, M.T. (1992.) iz Viteza, I.L. (1991.) iz Travnika, J.Š. (1976.) i O.N. (1973.) oba iz Bugojna, te D.B. (1995.) iz Jajca.

Zbog sumnje na izvršenje kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga ili kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija te osobe su uhićene i nad njim će biti provedena kriminalistička obrada, nakon čega će u dogovoru tužiteljstvom, neke od navedenih osoba biti predate njima na dalje postupanje.

Današnja aktivnost je samo jedna u nizu mjera u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području SBŽ, gdje su u posljednjih nekoliko mjeseci zabilježeni zapaženi rezultati u pogledu zapljene opojne droge i procesuiranja većeg broja osoba, priopćeno je iz Ureda komesara Sektora krim policije MUP-a SBK/KSB Travnik.

Kopirati
Drag cursor here to close