Stolac

U 4 dana: Dva puta opljačkao istu benzinsku i istog radnika

Oštećeni mu je u strahu za svoj život predao u koverti u kojoj se nalazio dnevni Pazar…
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2022. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana Mirsadu Moriću, zv „Crtani“ (1977.), iz Stoca, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Razbojništvo“ iz čl. 289. st. 2. Kaznenog zakona Federacije BiH, u vezi sa st. 1. istog članka Zakona, priopćilo je Tužiteljstvo HNŽ-a.

Prema navodima županijskog tužiteljstva, Morić se sumnjiči da je 19. ožujka, oko 21:00 sati, ušao u benzinsku crpku Tiol-Auro Stolac, koja se nalazi na adresi Stjepana Radića bb, grad Stolac, te držeći u ruci metalni predmet, tražio od oštećenog Z. R. da mu preda sav krupni novac, koji mu je oštećeni u strahu za svoj život predao u koverti u kojoj se nalazio dnevni pazar, nakon čega je tražio još novca, pa mu je oštećeni iz svog džepa predao još novca, na koji način je osumnjičeni protupravno prisvojio novac u iznosu od oko 3.400,00 KM, te da je dana 22. ožujka, oko 15:00 sati, ponovno ušao u benzinsku crpku Tiol-Auro Stolac, te držeći u ruci kamen, u džepu od jakne, od istog oštećenog Z. R. tražio da mu preda novac, koji mu je u strahu za svoj život predao oko 300,00 KM iz svog džepa, koji drži radi vraćanja kusura i oko 200,00 KM sitnog novca iz gornje ladice radnog stola, na koji način je osumnjičeni protupravno prisvojio novac u ukupnom iznosu od oko 500,00 KM.

''Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna'', priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ koje u suradnji s PU Čapljina nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close