Pokušaj

Tuzla: Dva Rusa uhićena zbog pokušaja računalne prijevare

Postupajući tužtelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 10. 2020. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je Općinskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za dva ruska državljana, V.Z (27) i V.B (26) zbog postojanja osnovane sumnje da su kao sudionici počinili kazneno djelo računalna prijevara u pokušaju, navodi se u priopćenju Tužiteljstva TŽ.

''Postoji osnovana sumnja da su ova dva ruska državljana 26. listopada 2020. godine u ranim jutarnjim satima u tuzlanskom naselju Slatina došli do bankomata jedne banke i upotrebom podesnog alata demontirali poklopac i načinili otvor u kojem se nalaze kablovi za kontrolu operativnog sustava. Nakon toga su  pokušali da unesu, oštete, izmjene ili prikriju računarske podatke ili da utječu na ishod elektronske obrade podataka,  u čemu su spriječeni od strane radnika zaštitarske agencije'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Osumnjičene su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla odmah lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva. Prilikom pretresa ovih osobaa pronađena je oprema i laptop koji su koristili pri pokušaju računalne prijevare.

Postupajući tužtelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Istražne radnje u ovom predmetu su u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close