Mržnja

Tužiteljstvo još vještači: Šaralo iz Uskoplja presudu čeka u Austriji

Kako je za Bljesak.info potvrđeno u Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku, još uvijek je ''u tijeku istraga…''
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adis Pokvić, koji je 5. kolovoza ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka kao i poruke koje veličaju genocid u Srebrenici na automobilima i pročeljima kuća u uskopaljskom naselju Krupa, presudu će dočekati u Austriji.

Kako doznajemo, Pokvić, koji je priznao da je autor grafita kojima je ''ukrasio'' i vlastiti automobil, otišao je u Austriju gdje je i boravio prije negoli se na odmoru odlučio za šaranje.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno u Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku, još uvijek je ''u tijeku istraga vezano za slučaj ispisivanja uvredljivih grafita na automobilima i kućama u naselju Krupa, općina Gornji Vakuf/Uskoplje''.

''Naređena su vještačenja u konkretnom predmetu te se poduzimaju i druge istražne radnje, nakon čega će biti donesena tužiteljska odluka'', navedeno je iz ovog tužiteljstva za Bljesak.info.

Dodali su kako je osumnjičeni Adis Pokvić ispitan u svojstvu osumnjičenog.

''Imajući u vidu da sud nije osumnjičenom izrekao mjere za osiguranje prisustva osumnjičenog za uspješno vođenje krivičnog postupka, tako da tužiteljstvo nema prepreku za donošenje tužiteljske odluke'', navedeno je iz Tužiteljstva Srednjobosanskog kantona.

Grafiti koje je ispisao Pokvić, a o kojima je sam govorio pred kamerama kao o nečijem tuđem djelu i o kojem je izvještavala njegova sestra na BHRT-u, izazvali su uznemirenost u tom gradu, ali i osude u javnosti.

Neki su, trčeći pred rudo, likovali fašizmom Hrvata u Uskoplju bez naknadne isprike za zalijepljene etikete.

Pokviću, prema važećem zakonu, prijeti kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, a prema nekim informacijama na teret će mu se staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora.

Ranije je objavljeno da je za očekivati i da, bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

Video: Na licu mjesta: U Gornjem Vakufu-Uskoplju automobile i kuće šarali uvredljivim grafitima
Kopirati
Drag cursor here to close