'Pali' s tonom

Tužiteljstvo BiH podignulo optužnicu protiv Mostarca i Banjalučanina

Optuženi se terete da su, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prevozili oko 1 tone (1059,5 kg) sirovog duhana i duhanskih prerađevina, bez odgovarajuće akcizne i financijske dokumentacije.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 12. 2023. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Jerke Tomića (1984.) iz Mostara te Darke Popovića (1968.) iz Banja Luke, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi se terete da su, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prevozili oko 1 tone (1059,5 kg) sirovog duhana i duhanskih prerađevina, bez odgovarajuće akcizne i financijske dokumentacije.

U prijevozu duhana, optuženi su otkriveni prilikom kontrole od strane pripadnika MUP-a Republike Srpske.

Zaplijenjeni duhan bez akciznih markica i dokaza o podrijetlu optuženi su prevozili s ciljem dalje prodaje, a navedeni  duhan se u smislu Zakona o akcizama u BiH smatra duhanskom prerađevinom i prije stavljanja u promet mora biti obilježen akciznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.
      
Optuženi se terete da su počinili krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz člana 210a. stav 1. KZ-a BiH u vezi s članom 29. i 26. istog Zakona.
   
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close