za Uskrs

Tučnjava u zatvoru: Pripadnici selefijskog pokreta napali trojicu Srba

Vijesti / Crna Kronika | 02. 05. 2016. u 07:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više osoba ozlijeđeno je u tučnjavi između zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

U MUP-u navode da se tučnjava dogodila jučer, a ozlijeđeni su zbrinuti u zeničkoj bolnici. Prema neslužbenim informacijama, napadači, od kojih su neki pripadnici selefijskog pokreta, teže su na Uskrs ozlijedili trojicu zatvorenika Srba.

Sarajevski portal "Vijesti" objavio je da su trojica osuđenika srpske nacionalnosti koji izdržavaju kazne za ratne zločine u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zadobila teške ozlijede kada ih je kasno popodne u njihovim ćelijama napala grupa osuđenika Bošnjaka.

Prema pisanju ovog portala, napadnuta su braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić, koji su zadobili ozlijede glave, zbog čega su prevezeni u Županijsku bolnicu Zenica, gdje im je ukazana liječnička pomoć. Svi su izvan životne opasnosti.

Očevid na mjestu događaja izvršio je dežurni županijski tužitelj Sanjin Kulenović, a istraga treba da utvrdi sve okolnosti napada. "Vijesti" prenose da su neki od napadača pripadnici selefijskog pokreta, te da je napad, koji se dogodio na veliki pravoslavni praznik, izvršen na nacionalnoj osnovi. Odlukom uprave zatvora napadači su prebačeni u zatvorske samice, navodi sarajevski portal.

Kopirati
Drag cursor here to close