Potres

Trudnica tri dana s troje djece spavala u autu

Novu godinu ne spominje nitko. Ovaj bi blagdanski tjedan najradije zaboravili. Bez krova nad glavom i imovinom u nekoliko plastičnih vrećica, teško će im to uspjeti.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 01. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanela i Milan čekaju svoje četvrto dijete. Curica koju njezine sestre, Lana (3), Lucija (5) i Ana (1,6) žele nazvati Dora, svijet bi trebala ugledati 6. siječnja.

Njezina će majka, prema svemu sudeći, u rodilište otići iz kamp prikolice, parkirane u dvorištu obiteljske kuće u Glini.

''Tri dana smo spavali u autu, pa me sad malo boli'', odgovara Sanela na pitanje kako je.

Kaže to prilično mirno. Kao da i nije pretjerano čudno kad žena u zadnjem mjesecu trudnoće, s još četvero ljudi spava u automobilu starijem od sve njezine djece zajedno.

Sve je, kaže, bolje, od kuće u potresu.

''Kuća je iznutra ruševina, ne smijemo ni ući u nju. Veliki strah je to bio. Strah me je baš. Ne za mene, nego za djecu. I za ovo nerođeno. I znam da će taj stres naškoditi djetetu'', svjesna je Sanela.

Kamp kućicu dovezla im je žena iz Istre, kojoj su beskrajno zahvalni. Neugodno im je, ne mogu se sjetiti imena. Misle da je Sandra. U buri emocija zaboravili su.

''Veliki je to prvo bio šok, a onda olakšanje kad nam je gospođa dovezla ovu kućicu i pružila nam krov nad glavom'', pokazuje Sanela kućicu, kao da govori o vrhunskom dizajnu arhitekture.

Ova kućica za obitelj Nikolić to i jest. Unutra je peć, zbog dimnjaka je probijen limeni krov. Samo nek' je živa glava. I sad se naježi kad se sjeti.

''Kad je počelo drmati, nisam se mogla pomaknuti s kreveta. Kao da me nešto zakovalo. Obitelj je jela, baš je jako počelo tresti. Suprug je istrčao s dvije curice, izveo ih, pa se vratio po treću.''

Njih petero živi u obiteljskoj kući na glavnoj cesti koja iz Gline vodi prema Topuskom.

Gužvu kakva je bila u četvrtak poslijepodne, nikada nisu vidjeli. Beskrajne kolone automobila, registarskih tablica iz cijele Europe.

Svi žele pomoći, jedni šlepaju velike kontejnere, drugi svoje ''kampice'' koje su nekad još do Krka vukli Stojadinom.

Novu godinu ne spominje nitko. Ovaj bi blagdanski tjedan najradije zaboravili. Bez krova nad glavom i imovinom u nekoliko plastičnih vrećica, teško će im to uspjeti.

Dora će na svijet, bude li sve kako Bog da, u četvrtak 6. siječnja.

Kud će se majka vratiti s tek rođenom bebom, nitko danas o tome ne razmišlja, javlja Jutarnji.

Kopirati
Drag cursor here to close