Zenica

Trgovali drogom: Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv četiri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 28. 06. 2014. u 08:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete da su, tijekom 2013. godine djelujući kao organizirana kriminalna skupina s jasno podijeljenim zadacima, vršile krijumčarenje većih količina opojne droge marihuana iz Bosne i Hercegovine prema Republici Austriji.

Droga je najčešće skrivana na skrovitim mjestima u automobilima koje su optuženi vozili iz BiH prema Republici Hrvatskoj i Republici Austriji na područje grada Linza gdje su opojnu drogu predavali drugim osobama radi rasturanja na ilegalnom narko-tržištu, te tako ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

"Optuženi su Ismet Gutlić, rođen 26.8.1979. godine u Zenici, nastanjen u Zenici, državljanin BiH; Edina Šarić, rođena 12.10.1977. godine u Gradačcu, nastanjena u Gradačcu, državljanka BiH; Enes Gutlić, zvani "Babac", rođen 23.3.1985. godine u Zenici, nastanjen u Zenici, državljanin BiH i Adnan Sadibašić, rođen 16.1.1986. godine u Zenici, nastanjen u Zenici, državljanin BiH - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala, iz članka 250. u vezi s kazenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

"U ovom predmetu, ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH, sa pravosudnim i policijskim organima Republike Austrije, te Tužiteljstvo BiH želi istaknuti efikasno provedenu, profesionalnu i koordiniranu suradnju, u otkrivanju i procesuiranju ove organizirane kriminalne skupine.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s policijskim agencijama i agencijama za provođenje zakona u BiH, zemljama regije i zemljama EU, nastavlja borbu protiv svih oblika prekograničnog kriminala, radi uspostave vladavine prava i sigurnijeg okruženja za sve građane u svjetlu približavanja naše zemlje europskim integracijama", navodi se. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close