Lutka 2

Traži ga policija čitave regije: U Sarajevu uhićen Austrijanac

Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2014. u 15:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku intenzivne istrage koja se provodi u predmetu kodnog naziva 'Lutka2', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su, postupajući po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, na području Sarajeva slobode lišili osobu inicijala F.S. (1955.), državljanin R. Austrije.

F.S. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je kao član organizirane kriminalne grupe kojom je rukovodio Naser Kelmendi sudjelovao u prebacivanju opojne droge heroin iz Turske u zemlje zapadne Europe, čime je počinio kazneno djelo iz člana 250. KZ BiH 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom iz člana 195. KZ BiH 'Neovlašteni promet opojnim drogama'.

Radi se o osobi koja je dugi niz godina meta policijskog istraživanja zemalja u regiji i šire, posebno policijskih organa Austrije. Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je intenzivna suradnja sa EULEX-om i policijskim organima Austrije. U okviru ove akcije vrše se pretresi stambenih objekata i putničkog motornog vozila koje koristi osoba lišena slobode, u cilju pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje će nad njom biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predata na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

Aktivnosti po predmetu kodnog naziva 'Lutka2' bit će nastavljene u predstojećem razdoblju, s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubojstava, razbojništava, iznuda i drigih teških kaznenih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH, te se može očekivati da će se u narednom razdoblju rasvijetliti i druga počinjena kaznena djela, o čemu će javnost biti informirana, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Pojedini mediji su objavili kako je riječ Fadilu Scholbaueru, vlasniku kafića 'Akademija' u sarajevskom naselju Hrasno i 'Caffe America' u ulici Hasana Sušića u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close