Bez upaljača

Travnik: Bombe pronađene u kanti za smeće

Vijesti / Crna Kronika | 22. 06. 2015. u 12:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak oko 09 sati u policijsku stanicu Travnik službenici JKP 'Bašbunar' Travnik, koji su vršili odvoz smeća iz ulice Zenjak u Travniku, prijavili su da su u kanti za smeće pronašli ručne bombe.

Odmah je na lice mjesta upućena patrola policije koja je osigurala lice mjesta, a službenici kriminalističke policije izvršili su očevid, uz asistenciju službenika civilne zaštite.

Pregledom prostorije za odlaganje smeća pronađene su 4 ručne bombe, a nakon što je kamion sa smećem u pratnji policije izmješten na sigurnu lokaciju van grada, izvršen je pregled kompletnog tereta, kojom prilikom nisu pronađena druga minsko-eksplozivna sredstva.

"Bombe koje su jutros pronađene u Travniku nisu imale upaljače ali su ipak mogle eksplodirati usljed visokih temperatura ili naglih udaraca", izjavio je za za Fenu glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) Rusmir Prohan nakon završenog policijskog očeivda.

Ovakvim postupkom neodgovorni građanin je izazvao opasnost za ljude i imovinu, a u toku su mjere na njegovoj identifikaciji zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela 'Izazivanja opće opasnosti', iz člana 323.KZFBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju 3 mjeseca do 3 godine.

Iz MUP-a SBŽ podsjećaju građane da je na snazi novi Zakon o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva Srednjobosanske županije, koji propisuje amnestiranje svih onih koji dobrovoljno predaju naoružanje ili minsko – eksplozivna sredstva, čime bi izbjegli prekršajnu ili kaznenu odgovornost i pomogli u stvaranju sigurnog okruženja za sve nas, navedeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close