Iskusni planinari

Tragedija na Mosoru: Poginula dva brata iz Splita

Dvojica braće bila su iskusni planinari koji su s prijateljima krenuli u planinu koju su dobro poznavali.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2018. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica braće od 57 i 60 godina smrtnu su stradala u subotu navečer na Mosoru. Prema izjavama svjedoka, jedan se poskliznuo i pao dok je drugog, kada je saznao za smrt brata, izdalo srce.

Policijskim očevidom koji je trajao do nedjelje ujutro utvrđeno je da u slučaju smrti dvojice planinara na Mosoru nema elemenata kaznenog djela. Naložena je obdukcija koja će pokazati točne uzroke smrti kod obojice braće.

Prema neslužbenim informacijama, mlađi brat izišao je iz planinarskog doma po vodu na obližnji izvor, no kako se nije vraćao stariji brat i ostali koji su bili s njima krenuli su u potragu. Kada su ga našli, već je bio mrtav i pokušaji da ga se spasi nisu uspjeli, a onda je drugom bratu pozlilo. Pokušaj oživljavanja i reanimacije također nije uspio te je i on preminuo, javlja Dnevnik.hr.

Prema riječima Vinka Prizmića, načelnika Hrvatske Gorske službe spašavanja (HGSS), dvojica braće bila su iskusni planinari koji su s prijateljima krenuli u planinu koju su dobro poznavali.

"Nažalost, prema onome što za sada znamo, planinar se pokliznuo na zaleđenom području i pao te je uslijed tog pada izgubio život. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno u neposrednoj blizini izvora. Da bi tragedija bila još veća, njegov stariji brat je u trenutku spoznaje da mu je brat poginuo, uslijed šoka doživio, najvjerojatnije srčani udar i preminuo.

Nažalost nisu pomogli ni napori njegovih prijatelja da ga ožive umjetnim disanjem i masažom srca. Naravno, ovo je neslužbena verzija priče, prema onim informacijama koje smo dobili s terena oko 19.30 sati kada je bila prva dojava o tragediji", ispričao je Vinko Prizmić za Slobodnu Dalmaciju dodajući da su obojica braće bili iskusni planinari koji su poznavali su Mosor kao svoj džep.

Kopirati
Drag cursor here to close