Zenica

Tragedija na bazenu: Utopila se tijekom noćnog kupanja

Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2015. u 13:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zeničkim bazenima sinoć je nakon nekoliko godina realizirano noćno kupanje, na inicijativu direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Feđe Jovanovića. Pored noćnog kupanja upriličen je i koncert grupe 'Nemoguće vruće', a cjelokupan događaj i pored niza poduzetih mjera završio je tragično.

Kako saznaje "Dnevni avaz", sinoć se u bazenu utopila 30-godišnja Jasmina Tarabar iz Zenice, a radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do utapanja naložena je obdukcija.

"Raspolažemo informacijama da je sinoć na bazenima došlo do utapanja, dežurni tužitelj izašao je na lice mjesta i rukovodio je daljim aktivnostima na rasvjetljavanju ovog događaja. Riječ je o nesretnom slučaju - utapanju, a pripadnici policije obavili su očevid", kazala je za "Avaz" Aldina Ahmić, glasnogovornik MUP-a ZDŽ.

Obdukcija će biti obavljena u ponedjeljak, nakon čega će biti poznato više detalja oko ovog kobnog događaja na zeničkim bazenima u Crkvicama.

Povodom ovog nemilog događaja oglasili su se i iz JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, pojašnjavajući kako se sve događalo nakon programa koji su organizirali.

"Nekoliko sati po okončanju koncerta i noćnog kupanja, nakon što su svi posjetitelji napustili bazene, jedna manja grupa mladih osoba u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tijekom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć.

Nažalost, pokušaji reanimacije nisu uspjeli i djevojka je preminula. Uzrok smrti tek će utvrditi obdukcija", navodi Feđa Jovanović, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, prenio je 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close