Eksplozija

Tragedija kod Bugojna: Poginula jedna, a ozlijeđene dvije osobe

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2016. u 15:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji mine koja se dogodila u četvrtak iza 14 sati poginula je jedna, dok su ozlijeđene još dvije osobe, navodi portal Bug.ba.

Prema navodima direktora Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka, riječ je o radnicima koji su živjeli od sječe šume. "Jedan radnik je poginuo, dok su dvojica ozlijeđena, ali ne znamo stupanj ozljeda", kazao je Solak.

Na mjestu nesreće su bili pripadnici FU CZ i BH MAC-a. Nije poznato je li riječ o označenom minskom polju i radi li se o NUS-u, navodi Bug.ba.

"Ne znamo još o kojoj vrsti mine riječ, ali pretpostavka je da se radi o protupješadijskoj mini, s obzirom na broj stradalih", navodi Solak.

Do aktiviranja mine došlo je na lokalitetu Veselski podovi u općini Bugojno. Kako Solak navodi, riječ je o uposlenicima ŠGD 'Šume Srednje Bosne' i vršili su označavanje stabala za sječu.

Navodi da ljudi uprkos upozorenjima i oznakama ulaze u minska polja i nažalost stradaju, a da su pripadnici FU CZ bez obzira na sve aktivnosti koje provode, nemoćni. Prema navodima Solaka samo tijekom srijede uklonili su 80 bombi zaostalih iz prethodnog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close