Prebačen helikopterom

Teško ranjeni mladić iz Bileće prebačen na liječenje u Beograd

Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2015. u 20:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tridesetjednogodišnji Miloš Bajović iz Bileće, koji je prije pet dana ranjen u pucnjavi, prebačen je danas na liječenje na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu. Mladića je prevezao Helikopterski servis Republike Srpske.

U Bolnici Trebinje nisu željeli kazati ništa o zdravstvenom stanju mladog Bilećanina. Trebinjski kirurzi su Bajovića operirali nakon što je u Bolnicu dovezen sa ozljedama opasnim po život.

Mladić je zadobio ozljede oba plućna krila, jetre i slezene, usljed čega je izgubio veću količinu krvi. U Bileći je 14. srpnja ubijen Marko Bajović (29), a njegov brat Miloš (31) teško je ranjen. Na njih je pucao Nemanja Ilić (32), kome je određen jednomjesečni pritvor.

Helikopterski servis Republike Srpske, prema ugovoru potpisanom sa Ministarstva zdravlja Republike Srpske, pruža usluge kada je riječ o hitnim slučajevima i hitnom medicinskom zbrinjavanju iz bilo kog dijela Srpske.

Helikopter ovog servisa je danas iz Banja Luke dovezao nepokretnog pacijenta u Trebinje, a nakon sat i pol vremena je preuzeo drugog pacijenta - mladog Bajovića i prevezao ga u Beograd na dalje liječenje.

Na poziv Republičkog stožera Civilne zaštite helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske od 15. srpnja boravi na području Hercegovine kako bi pomogao u aktivnostima na gašenju požara i da bi reagirao u slučaju težih ozljeda, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close