Balinovac

Teško ozlijeđen pješak na spornom mostarskom raskrižju

Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ, M.T.(1995) iz Gruda s vozilom „Peugeot“ udarilo je u pješaka N.M.(1955) iz Mostara koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2021. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba teško je ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u večernjim satima na križanju ulica Ilićke i IV Bojne u mostarskom naselju Balinovac.

Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ, M.T.(1995) iz Gruda s vozilom „Peugeot“ udarilo je u pješaka N.M.(1955) iz Mostara koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede.

Na mjesto nesreće izašli su i djelatnici Policijske uprave Mostar.

Inače, raskrižje IV bojne - Ilićke i ulice Fra Didaka Buntića, redovito je mjesto za prometne nesreće u Mostaru. Stanovnici Balinovca tražili su od Grada hitnu reakciju za sanaciju.

Grad Mostar je ove godine izdvojio novac za izradu projektne dokumentacije za sanaciju raskrižja, no dok dođe ono ne sanira, ostaje i dalje brojati štete. Glavna savjetnica gradonačelnika, Radmila Komadina, medijima je ranije kazala kako je u planu na tom raskrižju postavljanje semafora.

''Na zadnjem kolegiju smo raspravljali da se što prije pronađe idejno rješenje da se semafori postave na tom dijelu'', rekla je Komadina i dodala kako je predviđeno da se u budućnosti ta prometnica pretvori u cestu s četiri trake. No, neki smatraju kako postavljanje semafora nije idealno rješenje.

''Postavljanjem semafora zasigurno će, zbog inače povećane frekvencije vozila, nastajati ogromne gužve'', rekao je za Bljesak.info instruktor mostarske autoškole.

Javna nabava za izradu projektne dokumentacije još nije raspisana, no tek nakon tog procesa može se birati izvođač radova. Tako da će mještani dok naselja i dalje strahovati pri prelasku ulice i očekivati nove prometne nesreće.

Kopirati
Drag cursor here to close