Tvornica u Grenobleu

Teroristi htjeli dignuti tvornicu uzrak, radniku odrubljena glava

Vijesti / Crna Kronika | 26. 06. 2015. u 09:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tvornici u Grenobleu u Francuskoj pronađen je čovjek odrubljene glave, a u blizini tvornice obješena je islamistička zastava.

Lokalni mediji javljaju i o nekoliko ozlijeđenih, prenosi Sky News.

Isti izvori navode da je jedna osoba uhićena.

Danas je u napadu na francusku tvornicu u Grenobleu jedan muškarac obezglavljen, a dvojica ozlijeđena, rekao je danas u izvanrednom obraćanju iz Bruxellesa francuski predsjednik Francois Hollande, dodajući kako su teroristi imali namjeru dići tvornicu u zrak.

Hollande se danas vraća u Pariz iz Bruxellesa, gdje je sudjelovao na summitu Europske unije, te je sazvao hitnu sjednicu vijeća za obranu, javljaju francuski mediji.

Osobe opremljene islamističkim zastavama probile su se vozilom u prostor američke energetske tvrtke i napale zaposlenike, a pogubljeni muškarac navodno je također zaposlenik tvornice, javlja Mirror. U tvornici je odjeknulo nekoliko eksplozija, a napadač je nosio islamističku zastavu, javljaju francuski mediji. Ukupni broj žrtava napada još nije utvrđen, prenosi Index.

Tvornica je u vlasništvu 'Air Productsa', koji se bavi prodajom spremnika za plin. Prema posljednjim izvještajima, jedna je osoba uhićena, a Mirror piše kako se radi o 30-godišnjaku koji je od ranije poznat francuskim tajnim službama. Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija navodnog atentatora, a francuski ministar unutarnjih poslova Cazeneuve rekao je kako se najvjerojatnije radi o Yassinu Saliju.

Supruga navodnog napadača počinjenog napada u petak u tvornici u centralnoistočnom dijelu Francuske, Yassina Salhija, uhićena je u blizini Lyona, saznaje se iz sudskog izvora.

Radi se o trećem uhićenju, nakon Yassina Salhija i čovjeka koji je primjećen da se kreće pored tvornice industrijskig plina, gdje je jednoj osobi odsječena glava i još dvije ozlijeđene.

Podsjetimo, do ovog napada je došlo skoro šest mjeseci nakon pohoda islamističkih terorista na Pariz i opsjede ureda satiričnog časopisa 'Charlie Hebdo'.

Kopirati
Drag cursor here to close