Essex

Svih 39 žrtava iz kamiona su Kinezi

Strahuje se da su se migranti, 38 odraslih i jedan tinejdžer, polako nasmrt smrznuli u strašnim uvjetima nakon što su pokušali doći do Velike Britanije…
Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svih 39 migranata čija su tijela pronađena u kamionu u Engleskoj su državljani Kine, pišu mediji u četvrtak.

Televizije BBC, ITV i Sky News prenose kako su sve žrtve kineskog državljanstva, pozivajući se na neidentificirane izvore. Britanska policija ranije je objavila da i dalje utvrđuje identitete navodnih migranata koji su otkriveni dan ranije u hladnjači kamiona u industrijskog zoni istočno od Londona.

Policija okruga Essex ispitala je 25-godišnjeg stanovnika Sjeverne Irske Mauricea Moa Robinsona koji je vozio kamion. Osumnjičen je za ubojstvo 39 ljudi. Sjevernoirska policija kasno u srijedu je napravila pretres u dvije nekretnine u selu Laurelvale, gdje je vozač živio s obitelji, prenosi Belfast Telegraph.

Strahuje se da su se migranti, 38 odraslih i jedan tinejdžer, polako nasmrt smrznuli u strašnim uvjetima nakon što su pokušali doći do Velike Britanije teretnim brodom iz Belgije, piše Daily Mail.

Naime, vjeruje se da je prikolica bila hlađena, što je jako pogoršalo uvjete migrantima koji su se u njoj nalazili. Belgijski tužitelji potvrdili su da je kamion u utorak isplovio iz luke Zeebrugge, objavila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close